Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относTно масло за 2.4 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос относTно масло за 2.4 JTD

Имам един може би малко тъп въпрос, но все пак да си изкажете мниението! Значи, ходих в вантотрейд тъй като е време да сменям маслото на колата и хората там ми казаха, че трябва да си сложа отново Тутела 5W40 а според това което аз знам когато е на повечко километри и по-точно на около 210 000км , че трябва вече да се сипва друго масло като например 10W40. Вие какво бихте ме посъветвали?
    Благодаря ви предварително за помощта!!!
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 99’

Колега,

километрите нямат Значение, с колкото по хубаво масло си толкова по дълго ще ти иЗкара мотора

Comment

Добре де, но все пак това масло което ми казаха те и по-точно Тутела Есштрела 5W40 мисля така се казва, не е ли за по-нови коли като километри или това няма значение?

Comment

Също така, кое масло и на коя фирма най-добре да ползвам за мойта кола?

Comment

Тутела, не е от най добрите масла, но пък е сравнително евтино.
          Това което ти го предлагат е най вероятно на синтетична основа, но няма дефакто нищо общо с истинските синтетични масла.Търговски похвати

АЗ бих ти прпоръчал , ако може да се намери в БГ, оргинално масло на SHELL или CASTROL с вискоЗитет 0W40, аЗ карам с такова и сегашния диЗел и предишния и мога само да ти кажа, че съм супер доволен. Малко скъпички са, но ако си решил да си караш колата много време си Заслужава

Comment

темичката е "малко" стара , но ще я използвам да попитам отново за масло за 2.4JTD.
            Чуденето е :
            CASTROL MAGNATEC Diesel 5W40 B4 VS. MOTUL 8100 X-cess 5W-40

или

Castrol EDGE Sport 0W40
            Alfa 156 2.4 JTD 09.2000

Comment

Re: Въпрос отностно масло за 2.4 JTD

Първоначално публикувано от KiKo
              Имам един може би малко тъп въпрос, но все пак да си изкажете мниението! Значи, ходих в вантотрейд тъй като е време да сменям маслото на колата и хората там ми казаха, че трябва да си сложа отново Тутела 5W40 а според това което аз знам когато е на повечко километри и по-точно на около 210 000км , че трябва вече да се сипва друго масло като например 10W40. Вие какво бихте ме посъветвали?
              ...ами, колега...наистина не ти е от най-остричките въпроса/ТОВА ШЕГИЧКА РАЗБИРА СЕ/....отвори си тетрадката - пише селения..еди какво си, и си сложи от него.....а като не искаш, размисли на база авто опита и познанията си , и си сложи каквото искаш....поздрави,успех...
              156-2.4-JTD-99;
              156-2.4-JTD-SW-01;

Comment

Първоначално публикувано от mll
                ...ами, колега...наистина не ти е от най-остричките въпроса/ТОВА ШЕГИЧКА РАЗБИРА СЕ/....отвори си тетрадката - пише селения..еди какво си, и си сложи от него.....а като не искаш, размисли на база авто опита и познанията си , и си сложи каквото искаш....поздрави,успех...
                не разбрах на кой отговаряш - на мен или на колегата KiKo - щото поста на KiKo е от "Сря Авг 16, 2006" - djust in time
                Alfa 156 2.4 JTD 09.2000

Comment

сори колега мвтодоров,..естествено не е за теб...очевадно е че е да кико...а и не съм видял датата на темата...
                  ...междувременно въпроса който споделяш ми е интересен...аз също пробвах и я подкарах с други масла, включително и една добра формула на Тексако...но,кво да ти кажа....Алфата си дава разлика, и като че ли със Селения-та звучи и се държи най добре.... но не съм се отказал да търся сполучливи заместители....
                  156-2.4-JTD-99;
                  156-2.4-JTD-SW-01;

Comment

Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от 156 m-jet
                      Тутела, не е от най добрите масла, но пък е сравнително евтино.
                      Това което ти го предлагат е най вероятно на синтетична основа, но няма дефакто нищо общо с истинските синтетични масла.Търговски похвати
                      АЗ бих ти прпоръчал , ако може да се намери в БГ, оргинално масло на SHELL или CASTROL с вискоЗитет 0W40, аЗ карам с такова и сегашния диЗел и предишния и мога само да ти кажа, че съм супер доволен. Малко скъпички са, но ако си решил да си караш колата много време си Заслужава
                      Видях, че темата е стара, но не съм съгласен с колегата че маслото било еди какво си, демек кофти - ето линк за маслото, което е описано по-горе и се предлага от Вантото.

http://www.vantotrade.bg/index.php?TPL= ... ITEMID=221

това е точно вида
                      Tutela Estoril

SAE 5W-40, ACEA A3/B3/B4, API SL/CF, MB 229.3 LEVEL, VW 502.00-505.--LEVEL, GM-LL-B-025

Синтетичното високотехнологично моторно масло Тутела Ещорил, осигурява перфектна защита и ефикасност за най-новите генерации бензинови и дизелови двигатели. Този продукт е специално разработен за намаляване на триенето и разхода на гориво и осигурява най-добрата защита при екстремни условия /подобрено студено стартиране/.
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

Маслото за твоята кола е 10W40 всичко друго са интерпретации.
                        sigpic
                        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Точно така, а най-доброто масло за нашите матори е Liqui Moly 10W40 с молибден

Само с такова си карам италианките вече над 20 години
                          Volvo XC90 D5 '06
                          Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                          Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                          ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                          ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Не мога да повярвам как май 90% от хората карат само със селения или тутела
                            Никой ли не е сипвал:
                            CASTROL MAGNATEC Diesel 5W40 B4
                            MOTUL 8100 X-cess 5W-40
                            Castrol EDGE Sport 0W40

Или пък някой ако е сипвал селения или тутела и някой от горните видове да направи една съпоставка, да даде едно мнение - дори и негативно
                            Alfa 156 2.4 JTD 09.2000

Comment

моята е бензин в момента е с кастрол магнатек 10w40 10 000 пробег разход на масло почти нулев -2-3 милиметра под максимума на щеката
                              sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Working...
                              X